“TURANDOT” AL GRAN TEATRE DEL LICEU

Dijous 3 d’octubre de 2019, trenta alumnes del centre de diferents cursos i nivells van poder gaudir de la pre-estrena de l’òpera Turandot,  de G. Puccini, al Gran Teatre del Liceu.

El 1994 el Liceu va patir un tràgic incendi que el va destruir quasi en la seva totalitat, deixant només de peu la façana, el saló dels miralls i poca cosa més. Just abans de l’incendi s’havia de representar Turandot. El 1999, quan es van finalitzar les obres de reconstrucció, es va escollir per a la reobertura la mateixa òpera. Enguany el Liceu commemora els 20 anys d’aquella primera funció i torna a programar Turandot.

 En aquesta òpera, Turandot, filla de l’emperador, la “princesa de gel”, tirana i despietada, decreta una llei cruel segons la qual es casarà amb la persona de sang reial que resolgui els tres enigmes que ella proposi, però els que no sàpiguen contestar-los seran decapitats. Només l’amor i la perseverança de Calaf aconseguiran trencar tota aquesta fredor i ràbia.

Dijous passat, a més de gaudir d’uns solistes excepcionals, la posada en escena va anar a càrrec del videoartista Franc Adeu, de la Fura del Baus, que va dissenyar un espectacle on la llum jugava un paper fonamental, s’utilitzaven robots col·laboratius, vestuari amb llums leds que canviaven de color amb la veu dels cantants, tot tipus de vídeos, plataformes giratòries, focus mòbils, etc. Tot un espectacle futurista i innovador mai vist abans al Liceu.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s